Hozzávalók:
60 dkg tönkölyliszt
15 kg cukor
15 dkg margarin
2 db tojás
2.5 dkg élesztő
4 dl tej
Töltelék:
80 dkg kimagozott cseresznye vagy meggy /befőtt is jó
15 dkg búzacsíra
Ízesítésre: fahéj
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a cukros tejben felfuttatott élesztőt és a felvert tojásokat. Jól kidolgozzuk, meleg helyen kelesztjük.
A búzacsírát szárazon tepsiben (vagy nagyon kis lángon lábosban) folyamatos keveréssel kissé megpirítjuk.
A tésztát kinyújtjuk lisztezett deszkán, felét margarinnal kikent tepsi aljára terítjük kb. egy ujjnyi vastagságban. Megszórjuk a búzacsírával, majd a cseresznyével, a fahéjjal és cukorral, végül beterítjük a tészta másik felével.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. fél óra alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése