2008. január 15., kedd

Müzlis keksz



Hozzávalók:

12 dkg vaj
50 dkg ropogós müzli
2 tojás
1 tojássárgája
10 dkg méz
1/2 csomag sütőpor
5 dkg durvára vagdosott dió / mogyoró

Elkészítés:

A vajat lábasban felolvasztjuk, a müzlit beleszórjuk, épp csak átforgatjuk. Amikor már csak langyos, a tojásokat, a tojássárgáját, a mézet, a sütőport és a diót is beledolgozzuk.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, kb. egy evőkanálnyi masszából, vizes kézzel golyókat formálunk, kissé hézagosan rakosgatjuk le őket, és a vizes kanál domború felével ellaposítjuk a gömböket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, 180°C – on, kb.15 percig sütjük. Ne süssük túl!
Jól záródó fémdobozban két hétig is eláll.
Bármilyen ízesítésű müzlivel egyaránt készíthető.
A kekszeket olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk, de az is jó, ha csak díszítésképpen csurgatunk rá.

10 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon tetszik a recept, alig várom, hogy kipróbáljam.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom, az egyik kedvencünk!:-)

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk, lehet csak nekem, de nem szorul magyarázatra, a következő ?

    "- 2 tojás
    - 1 tojássárgája "

    Ez akkor azt jelenti, hogy 3 tojássárgája és 2 tojásfehérje ?





    VálaszTörlés
  4. Igen.
    Persze akár azt is mondhatom, hogy 2 (egész) tojás, és 1 tojás sárgája.
    Ugyanott vagyunk.

    VálaszTörlés
  5. Kipróbáltam, finom lett, de mivel csak szemmértékre adogattam a hozzá valókat, ezért nem tapadt össze.
    Vmilyen hátsó:) indíttatásból vettem darált kekszet is mellé, na avval frankón össze álltak a kis műzli buckák:)

    VálaszTörlés
  6. Ma sütöttem ki ezt a finomságot, nagyon jó lett...:)))

    Norbert

    VálaszTörlés
  7. Kedves Norbert! örülök, hogy ízlett a sütemény! :-)

    VálaszTörlés