Hozzávalók:
50 dkg durum tészta
(penne)
50 dkg cukkini
30 dkg csirkemell
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 teáskanálnyi bio ételízesítő,
ízlés szerint só, bors, őrölt paprika
1 db nagyobb, húsos
paprika
1 db vöröshagyma
15 dkg reszelt sajt
zsiradék
Elkészítés:
A tésztát puhára főzzük,
szűrőben lecsorgatjuk.
A vöröshagymát zsiradékon
kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a kis darabokra vagdalt csirkemellet,
fűszerezzük, és kavargatva a hús kifehéredéséig pirítjuk.
A felkockázott cukkinit
rátesszük, összeforgatjuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, és fedő alatt
összefőzzük, míg a cukkini is meg nem puhul. Nem kell sokáig főzni, inkább
pároljuk át, és hagyjuk kicsit besűrűsödni a keveréket.
Zsiradékkal kikent közepes
méretű tepsibe szórjuk a tésztát, ráöntjük
a masszát, elkeverjük, a reszelt sajttal
megszórjuk.
Előmelegített, kb. 180-200
°C-os sütőben sütjük át, míg a teteje szépen megpirul.
A mennyiségekkel lehet
variálni, abból készült, ami itthon volt, nagyon finom egytálétel lett belőle.
Ízesíthetjük aprított petrezselyemmel, szeletelt paradicsom is mehet a
tetejére, kinek ízlése és fantáziája szerint.